Contura

Contura Houtkachels staan voor kwaliteit tot in het kleinste detail. Zweden is een lang smal land waarvan de noordelijkste provincies vaak aan strenge koude worden blootgesteld. Dan moet je gewoon een houtkachel met een hoog rendement hebben, een houtkachel die veel rendement verspreidt. Om deze reden ontwerpt en ontwikkelt NIBE haar producten dan ook helemaal zelf. De enige producten die zij niet zelf verzorgen is de fabricage van tegels en het winnen van speksteen. De mooie tegels worden bij haar buren in de plaats Emmaboda vervaardigd. Aangezien tegelproductie een ambacht is waarbij veel nauwkeurigheid vereist is, vindt de fabricage ervan plaats volgens innovatieve technieken in moderne productieruimtes. Alleen zo krijgen zij de kwaliteit tegels die zij voor hun product eisen. Speksteen wordt in grote blokken ontgonnen in Noord Zweden en Finland. Zij hebben voor het gebruik van speksteen gekozen aangezien dit materiaal het vermogen heeft om de hitte van het vuur optimaal te bewaren en de warmte, lang nadat het vuur is uitgegaan, weer langzaam af te geven. De warmte van een houtkachel, het vlammenspel, gezelligheid. Iedereen geniet ervan.

Speksteen

Een speksteen kachel/haard heeft alles in huis om op een efficiente manier met hout om te gaan. Door het gebruik van speksteen wordt een zeer hoge verbrandingstemperatuur bereikt, dit zorgt voor een optimale en schone verbranding.

Het grote voordeel voor u is de aangename stralingswarmte welke ook nog lang doorgaat na het doven van de kachel/haard.

Heeft u interesse in de haarden of kachels van Contura? Komt u dan langs in onze showroom of vraag een vrijblijvende offerte aan. Wij helpen u graag verder!

Ons Aanbod

Speksteen kachel

Inzet houthaard

Speksteen kachel

Houthaard

Bekijk meer Contura haarden/kachels in ons assortiment