Pelletkachel

De gezelligheid van een houthaard

Het gemak van een gaskachel

Een pelletkachel biedt de gezelligheid van een houtkachel en het gemak van een gaskachel. De aanvoer van pellets, de snelheid van de ventilator en de hoeveelheid warme lucht die door de ventilator wordt afgegeven zijn volledig instelbaar. De temperatuur van de pelletkachel is dan ook eenvoudig constant te houden. Vanaf het vooraf in te stellen tijdstip ontsteekt de haard automatisch, warmt op en houdt de ruimte vervolgens op de gewenste temperatuur. Het verbruik van de kachel is daarnaast betrekkelijk laag, waardoor éénmaal per week bijvullen van pellets voldoende is.

Hoe werkt het?

Een pelletkachel word niet op hout gestookt maar op het zogenoemde pellet. Pellet is een product gemaakt van houtsnippers en zaagsel, het zogenoemde ‘restafval’.
Pelletkachels zijn te koop met reservoirs van 10 tot maar liefst 40 kilogram waar pellets in opgeslagen kunnen worden. De pelletkachel heeft intern een vuurkorf waar de pellets automatisch in gegooid kunnen worden. Een ventilator blaast lucht van buiten door de warme vuurkorf heen in de kachel. Deze opgewarmde lucht wordt vervolgens aan de voorzijde van de kachel uitgeblazen. Een andere ventilator blaast de verbrandingslucht naar buiten. Omdat dit onder druk gebeurt is er geen schoorsteenaansluiting noodzakelijk en volstaat een directe afvoer naar buiten. Door dit systeem is de temperatuur eenvoudig constant te houden. Het is ook mogelijk de pelletkachel aan te sluiten op uw CV om nog meer rendement uit uw kachel te halen.

Soorten pellet

Er zijn veel verschillende soorten pellet verkrijgbaar. Let wel op bij de aanschaf van pellet dat het van juiste kwaliteit is. Er bestaat pellet waarin veel lijmmiddel zit en daardoor minder goed zal branden en schadelijk kan zijn voor uw pelletkachel en het milieu. Probeer daarom niet te besparen op goedkope pellet.

Laat u bij de aanschaf van een pelletkachel altijd goed adviseren. Bij Boxman | Van Wijk staat een team van deskundigen klaar om u van advies te voorzien en opties te laten zien. U bent ook welkom in showroom. Wij hebben hier een brandende pelletkachels staan, zodat u kan zien hoe het systeem werkt en de grote hoeveelheid warmte kan voelen die de kachel uitstraalt. 

Ons Aanbod

Pelletkachels

Pelletkachels

Pelletkachels

Pelletkachels

Bekijk meer Pelletkachels in ons assortiment