Speksteenkachel

Een speksteenkachel is een gesloten kachel die is omhult door speksteen. Het speksteen heeft de wonderlijke eigenschap zeer veel warmte op te slaan. Deze warmte word daarna langzaam weer vrij gegeven over een langere periode. Dit houdt in dat wanneer de kachel goed op word gestookt er nog uren warmte van word af gegeven.

Een speksteenkachel is dus een langdurige bron van warmte met een hoogrendement.Dit houd in dat u met relatief weinig hout veel en lang warmte ontvangt van de speksteenkachel. De kachel is daarom erg voordelig in zijn gebruik. Maar het rustieke grijze-en donkergrijze speksteen geeft ook een authentieke uitstraling in uw woonruimte. Speksteenkachels zijn door het langzaam afgeven van hun warmte ook ideaal voor het drogen van natte kleding of handschoenen in de winter. De kachels worden daarom ook vaak gebruikt in bergchalets in Oostenrijk of Zwitserland om na een koude dag buiten, s’avonds lekker warm binnen te zitten. Met een warme chocomel of een glühwein gezellig samen voor de kachel, ziet u het al voor zich?

Benieuw naar wat keuzemogelijkheden zijn in uw woning? Kom langs in onze showroom op de Binnendamseweg 26a in Giessenburg of neem vrijblijvend contact op met een van onze sfeerverwarmingsspecialisten.

Ons Aanbod

Speksteenkachels

Speksteenkachels

Speksteenkachels

Speksteenkachels

Bekijk meer Speksteenkachels in ons assortiment