Walltherm

De CV houtkachels van Walltherm hebben met dank aan een optimaal werkende warmtewisselaar een zeer hoog rendement van maar liefst 93%! Dit resulteert in een enorme afgifte van warmte. Door middel van een intelligent systeem en buffervat verwarmt het niet alleen het huis maar kan het ook voor een warme douche zorgen. De Walltherm kachel bevat twee brandkamers. De bovenste brandkamer vult u met hout. Deze brandkamer zet het ‘vaste’ hout om in brandbaar gas. Vervolgens wordt dit gas in de onderste kamer gemengd met extra zuurstof waardoor er een optimale mix ontstaat en de temperatuur op kan lopen tot wel 1200 graden!

Gecombineerd stoken

Door het hoge rendement en de optimale verbranding van de kachel is het mogelijk om drie tot vier uur te doen met een keer vullen van de kachel. De optimale verbranding zorgt er ook voor dat er na het stoken weinig as overblijft. Dit zorgt ervoor dat de Walltherm bijna onderhoudsvrij is.

Laat u adviseren

door de specialist

Er komt heel wat kijken bij het installeren van een CV houtkachel. Daarom raden wij altijd aan om dit door een specialist te laten doen. Boxman | Van Wijk heeft jarenlange ervaring met het installeren van Walltherm houtkachels en andere CV-kachels. Neemt u contact op met een van onze specialisten voor de mogelijkheden bij u thuis. Het is ook mogelijk om langs te komen in onze showroom waar wij zelf ook gebruik maken van een Walltherm CV-kachel.

Bekijk hier Walltherm haarden in ons assortiment